Nazillideki Güzel Tarihçesi
“>
Kursda Ogretilen Teknikler
Çukurova
Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan Çukurova’nın adı söylenceye göre Uranos’un oğlu Adonıs’ten gelmektedir. Hitit belgelerinde de bu yöreden “Adanİya Ülkesi” olarak söz edilmektedir. Çukurova yöresinin Antik Çağdaki adı olan KİLİK3A da, tarihçi Herodotos’a (MÖ 5.yy) göre FENİKE krah Agenor’un oğlu Kılık’ten kaynaklanmakladır,
yöresinde bilinen en eski yerleşmeler Neolitik Çağa (PREHİSTORYA), MÖ 5500lere tarih-lenmektedir. MÖ 2.binyıhn birinci yansında, Orta Anadolu’daki Hititler daha buralara kadar yayılma-dan, yörede sırasıyla Luvi, Arzava ve Kizzuvatna krallıkları egemenlik sürmüştür. MÖ 1500lerden başlayarak Çukurova ve çevresi güneye, Suriye’ye doğru yayılan Hitit Devletinin eline geçmiştir.
HİTİT dönemi, bütün Orta Anadolu yöresi gibi, Kilikia’yı da kültür bakımından etkileyen en önemli dönemlerden biri olmuştur. Küçük el sanatlarındaki örgelerden günlük yaşamı etkileyen geleneklere kadar pek çok özellik Hiütlcr’dcn günümüze değin süregelmiştir. MÖ 1200’lerd İmparatorluğunun çökmesinden sonra Kılikıa da Kuclcr, daha sonra da MÖ 8.yy son tandan 7.yy ortalanna değin Asurlular egemen olmuştur ASUR Devleti’nin zayıflamasıyla yerel bir krallık kurulduysa da yasa-mı kısa sürmüştür. MÖ 7.yy sonlarında doğudan yayılmaya başlayan Pereler. Kiltkia’yı kendilerine bağlı bir satraplık haline getirmişler ve bu yönetim Makedonya kralı Büyük İskender’in ihd.MÖ 336-323) Pereleri bugünkü Dörtyol yakınındaki lssos’ta yenmesine (MÖ 333) değin sürmüştür.
İskender’in ölümünden sonra, onun imparatorluğunun parçalanmasıyla kurulan krallıklardan Sclcvkoslar Kllikia’yı kendine bağlamış, MÖ 2 yy dan başlayarak yöreye el atan Romalılar sonunda MÖ 12’de burayı kendi imparatorluklarına katmışlardır. MS 395’te ROMA’nin ikiye ayrılmasıyla Kılikıa da Doğu Roma’nin (BİZANS) elinde kalmıştır. 7.yy’m ilk yansında Araplar buralara kadar uzanmışlar, bölge Bizans’tan Önce EMEVİ, sonra da ABBASİ egemenliğine geçmiştir. lO.yy ortalarında Bizanslılar Kllikia’yı geri aidılarsa da, bu kez l.yy’da Ana-dolu’ya gelip yayılmaya başlayan Türkler bu yöreyi kendilerine bağlamışlardır. 11-yy sonunda, Haçlı Seferleriyle ANADOLU SELÇUKLU egemenliği sona ermiş; o günlerde Anadolu’da Bizans’ın da güçsüz bulunmasından yararlanan Ermeniler, Kilikia’ya uzanmışlar, ancak 14.yy’m ilk yansından başlayarak Kıl i kia’ya akınlar yapan Memlûklar onları yenerek önce vergiye bağlamış. 1353’te de Türkmen aşiretlerinden Ramazan oğullarının bütün Çukurova’nın yönetimiyle görevlendirmişlerdir.
Türkmen aşiretleri, daha Türkler’in Anadolu’ya ya-yılmaya başladıktan 1 l.yy’da buralara gelip yerleşmiş ve yörenin Türkleşme sinde önemli rol oynamışlardır. 1515’te Ramazanogullan kendi istekleriyle OSMANLI Devleti’ne katılınca. Yavuz Sultan Selim de (hd. 1512-20) onları bölge yönetiminin basında bırakmıştır, 16.yy’dan başlayarak Halep’e bağlı bir sancak olarak yönetilen Çukurova, 1867de ayn bir vilayet yapılmıştır. I.Dünya Savaşından sonra 18 Aralık 1918de Çukurova”yı işgal eden Fransızlar, 20 Ekim 1921′ de yapılan Ankara Antlaşması’yla çekilmişler ve 5 Ocak Çukurova’nın kurtuluş günü kabul edilmiştir.
Tarihsel Yafalar:
Merkez İlçe: Çukurova kentinde, Seyhan Irmağı yakınında bulunan ve çevrenin en büyük höyüğü olan Tepebağ höyüğü Neolitik Çağdan kalma izler taşır. Burası Hitit döneminde de önemli bir merkez olmuştur. Seyhan Irmağı’m bu höyüğün yakınında aşan ve bugün de kullanılmakta olan Taşköprü bir Roma yapısıdır. Seyhan Köprüsü ya da Eski Köprü adlarıyla da tanınır. Tepebag höyüğünün yamacın-da. Abbasi halifelerinden Harun Reşidin (hd.786-809) ilkçağdan kalma bir kalenin yerine 8.yy’da yaptırdığı Çukurova /Caferi’ni, 19.yy’da Mısır valisi Mehmed Ali Paşa yıktırmıştır. Bu kaleden günümüze yalnızca bir kuleyle sur parçalan kalmıştır. Kentteki Türk dönemi yapıtları arasında, en eskisi Akça Mescit ya da Ağca Mescidi olmak üzere Küçük Mescit, Tuz Ham, bir Roma hamamının (HAMAM) kalımdan üstüne yapılmış Irmak/Yalı Hamamı, Ulu cami yalanında, kentin günümüze kalmış en eski konut
yapısı olan Vakıf Sarayı 15,yy’ dan; Cuma Fahb Mescidi, Selçuklu, MEMLUK ve Osmanlı mimarlık öğelerinin bir arada bulunduğu ve Hasan Ketbüda/Hasan Ağa Camin, Tarsuskapu Kemeraltt Camisi, kentin en büyük camisi olan IMucami ve Medresesi y\c hemen yanındaki Ramazanoğlu Türbesi, eski bir ERMENİ kilisesinden camiye çevrilen Yağ Camisi ya da Eski Cami ve Medresesi, Kapalıçarşt adıyla anılan Bedesten, bugün yalnız kapısı ayakta kalmış Gön Ham ve Çarşı Hamamı lö.yy’dan; Hasır Pazan Mescidi, Mestanzade Camisi ve Hamamı 17.yy’dan; Alemdar Mescidi, AH Dede Mescidi, Yeni Cami. adını kubbesini örten yeşil renkli kiremitlerden alan Yeşil Mescit ve Yeni Hamam 18.yy’dan Mem’tş Paşa Camisi, Şeyh Zil/o Mescidi, Ziya Paşa Mezon, Hükümet Alanı’ ndaki Saat Kulesi (18821 ve Askeri Rüşdiye Mektebi (b.Kız Lis., 1862) 19.yy’dan kalma bellibaşlı yapılardır. Hükümet Konağı (1900). Bölge Ziraat Okulu (1911). I.Ulu-sal Mimarlık döneminin (CUMHURİYET DÖNEMİ. Mimarlık) başanlı örneklerinden sayılan Çukurova Can (1917), A.Hadi BARA’nın Atatürk heykeli (1935), dik eğimli, saçaksız çatısıyla dikkati çeken İsmet inönü Kız Enstitüsü (1936), Il.Ulusal Mimarlık dönemi ürünleri olan Çukurova Şehir Stadyumu (1932), Seyfi ARKAN’in Belediye Oteli (1939), Kemali SÖYLEMEZOGLU, R.Erhan ve O.Tolun’un yaptığı Belediye Sarayı (1944) ve Abıdin MORTAŞ, E.TuzOner ve M.Dogu’nun yaptığı “U” planlı Adalet Sarayı (1946), Çukurova’da 20.yy’ın önemli kamu yapılandır
Kentteki tek müze Çukurova Bölge Müzesi’dir. 1924te Alyanakzadc Halil Kamil Bey taralından Camalpaşa Cami’nin medresesinde (Taşköprü) açılan bu müze. Önce Kuru köprü “deki Rum kilisesine, 1970’te de bugünkü yapısına taşınmıştır. Çoğunlukla kazılardan çıkan yapıtların sergilendiği müzenin, değişik konularda 2280 cilt kitap ve 449 ciltlik Şer’i Mahkeme sicilleri koleksiyonunu içeren bir de kütüphanesi bulunmaktadır.
doğusunda, Ceyhan Irmağı kıyısında, bugünkü Yakapınar’da bulunan ve MİSİS adıyla ta-nınan Mopsuestıa yerleşmesinin tarihi Hititler c değin uzanır. Burada yapılan kazılarda ortaya çıka-rılan döşeme mozaiklerini oldukları yerde sergilemek için 1959’da bir Mozaik Müzesi kurulmuştur.
Bahçe ilçesi içindeki önemli mimarlık yapıtları; bir 15.yy Dulkadıroglu camisinin yerine 19yy’da yapılmış olan Ağcabey Camisi’ylc (minaresi eski camiden kalmadır) gene 19.yy’da yapılmış Ağcabey Kumberi’dir. İlçe sınırları içinde Hacılar köyündeki Gindaurus kenti yıkıntıları Hitit döneminden kalmadır.
Bunun kuzeydoğusunda gene bir Hitit yapısı olan Semai Kalesinin kalıntıları vardır. Haruniye bucağı yakınında 8.yy ‘da Harun Reşid’in komutanlarından bilinin yaptırdığı Haruniye Kalesi’nin yıkıntılanyla Kurtlar köyünde ortaçağdan kalma Kurtlar Kalesi, Bahçe sınırlan içindeki öteki tarihsel yapıtlardır.
Ceyhan ilçesinde Abdülkadir Ağa Camisi adıyla da anılan ulu cami bir 19.yy yapısıdır. İlçenin güneydoğusuna düşen Sirkeli köyünde Hititler’den kalma Sirkeli höyüğü yer alır. Çukurova bölgesindekilerin en büyüklerinden biri olan bu höyüğün kuzey yamacındaki kayalarda bir Hitit kabartması yer almaktadır. HİYEROGLİF yazıta göre tören giysileri içinde betimlenmiş kralın adı Muvataıli’dir. Kurtkulagı köyü önemli tarihsel yapıtların bulunduğu bir yerdir.
Köy yakınında. Asurlular’dan kalma Kazankaya Kalesi Roma dönemi kalıntılarını da içerir. Köyle aynı adı taşıyan cami ve Selçuklu KERVAN SARAY’lanna benzetilerek yapılmış kervansaray 17.yy yapılandır. Ceyhan ilçesinin batısında, halk arasında Şabmaran Kalesi adıyla da anılan Yılanlı Kale Bizans döneminden kalma, sağlam durumda bir yapıdır.
Havraniye köyündeki Havraniye Kervansarayı eski bir Selçuklu kervansarayının yerine 17.yy’da, Durhasan köyündeki Dıırbasan Dede Türbesi de 18.yy’da yapılmıştır. Bu ilçedeki başka bir tarihsel yapı da Dumlu köyü yakınında, köyle aynı adı taşıyan kaledir.
Peke ilçesinin kuzeydoğusuna düsen Feke Kalesi 12.yy’dan kalma, Bizanslılar’ca mı, Selçuklular’ca mı yaptırıldığı kesinlikle bilinmeyen bir kaledir.
Kadirli ilçesi içindeki bellibaşlı tarihsel yapılar, bir Roma tapınağıyken önce Bizanslılar’ın kiliseye, 15.yy’da da Türkler’in camiye çevirdiği Ala Cami’yle, 19.yy’da yapılmış, bugün yıkık durumdaki Hamidiye Camisi’dir. İlçe içinde ve çevresinde kalıntılarına rastlanan, ancak araştırılmamış olan antik Flaviopolis kenti, MS 74’te İmparator Vespasinus (hd.69-79) tarafından kurulmuştur. Öte yandan ilçe sınırları içindeki en Önemli kalıntı.
Aslantaş köyü yakınında, surlarla çevrili bir GEÇ HİTİT yerleşmesi olan KARATEPE’dir. Burada 1946’dan beri sürdürülen kazılarda önemli yapı kalıntıları ve değerli duvar kabartmaları ortaya çıkartıldığı gibi, Hitit hiyeroglif yazısının çözülmesini sağlayan bulgular da ele geçirilmiştir. Karatepe’de bugün bir de açık hava müzesi oluşturulmuştur.
Karatepe Ulusal Parkı sınırlan içinde kalan Kum Kalesi, ortaçağda Haçlılar’ca yapılmış, günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Kadirlinin doğusuna düşen DOMUZ-TEPE, MÖ 11. yy’dan kalma bir Hitit kalesi, ilçenin kuzeydoğusundaki Cem Kalesiyse bir Roma yapısıdır. Karaisalı ilçesinin sınırlan içindeki Milvan Kalesi. Karakılıç köyü yakınında, yıkık durumda bir ortaçağ yapısıdır.
Karataş ilçesinin hemen batısında, deniz kıyısında yer alan Magarsos (Megarsus) kentinin bilinen tarihi MÖ 1000’lere değin uzanır. Asya seferine giderken Büyük İskender’in buradan geçtiği ve Atbena Tapmağı* nda kurbanlar kestirdiği söylenir. İlçedeki Karatoş Hanı lS.yy’da yapılmış bir Osmanlı menzil hanıdır (HAN).
Kozan’da 15.yy’da Memlûk etkileri taşıyan Hoş kadem Comtri’yle hemen yanındaki 17,yy’dan kalma Arasta, ilçe içindeki önemli tarihsel yapılan oluşturur. İlçenin hemen batısındaki Kozan ya da Sis Kalesi Asurluİar’ca yapılmış. Roma döneminde de kullanılmıştır Kalenin eteklerinde Pelesek Manastın dinsel bakımdan Ermenilerce önem taşımaktadır.
Hamam köy yakınındaki ortaçağdan kalma Bucak Kalesi ve Kaysen’ye giden eski kervan yolu üzerinde, hem Selçuklu hem de Osmanlı öğeleri taşıyan, bugün yıkık durumdaki Soluhan Kervansarayı Kozan ilçesindeki öteki mimarlık yapıtlarıdır. Ayrıca ilçenin 28km güneyinde Dılekkaya köyü yakınında da Asurluİar’ca kurulmuş ANAZARBUS kenti bulunmaktadır.
Osmaniye ilçesinde, Bahçe köyü yakınındaki Hieropolis yerleşme merkezinin kuruluşu Hititlere değin giderse de daha çok Roma dönemi kalıntıları ele geçmiştir. Kentin Bizans dönemindeki adı Kasta bala olduğundan kaynaklarda “Hieropolıs Kastabala” adıyla geçmektedir. Toprak kale bucağında, yığma bir tepe üstünde yer alan Toprakkale bir Hitit yerleşmesidir; Asur, Helenistik, Roma, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılmıştır. Osmaniye’nin kuzeybatısındaki Hemite köyünde, Ceyhan İrmağı kıyısında bulunan Hemite Kalesi hem Roma hem de Bizans dönemi kalıntılarım içerir. Burada bir de Hitit kaya kabartması vardır.
Çardak köyü yakınındaki ortaçağdan kalma Frenk/Çardak Kalesi ve Kaypak (Serdar) bucağı yakınında, Kaypak Çayı kıyısında bugün oldukça sağlam durumdaki Savranda/Kaypak Kalesi, ilçedeki öteki kalelerdir. Pozantı ilçesi sınırlan içindeki Annosa Kalesi, Gölek Boğazı’nm girişinde bir ortaçağ yapısıdır. Gene Gülek Bogazı’yla Tekir Yaylası arasında yer alan
RisusArt Market Açıldı İnceleyiniz
Gurur Tablomuzu İnceleyiniz
Hangi Kursa Gelebiliriz İnceleyiniz
Sanat Sergilerimiz İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Eğlence ve Etkinlikler İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Market Açıldı Görmek İçin
Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNE HAZIRLIK KURSLARIMIZ
Sevgili Üniversite Adayları; Bir dershanenin başarısı üniversiteye yerleştirdiği öğrenci sayısıyla orantılıdır. Başarı; programlı bir çalışma sistemiyle, deneyimli, disiplinli ve özverili bir kadro ile mümkündür. 1989 yılından beri üniversiteye öğrenci hazırlamaktayız.
Resim İs Öğretmenliği, Çizgi film / Animasyon, Grafik Öğretmenliği, Çevre Tasarımı, Seramik Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Mesleki Resim Öğretmenliği, Cam Tasarımı, İş Eğitimi Öğretmenliği, Sahne Tasarım, Stilistlik, Baskı Sanatları / Özgün Baskı, İç Mimarlık, Seramik, Tekstil Tasarımı, Geleneksel El Sanatları, Resim, Eski Çini Onarımı, Fotoğraf, Tezhip / Süsleme, Heykel, Halı, Kilim ve Kumaş Deseni Tasarımcısı, Grafik, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık.
Birçok öğrencimiz bu bölümlerin varlığını ve bu bölümleri kazanmanın kolay olacağını bilmemektedir. Kaybedecek yıllarım yok diyenler! Yılların tecrübesi ve yüksek başarı oranıyla, sizi eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlamak için kursumuza bekliyoruz. Gelin görüşelim, kayıtsız kalmayın.
Tüm Gruplarla Yapılacak Dersler:
Desen, Perspektif, Tasarım, Boyama Teknikleri, Sanat Tarihi, Sanat Eserlerini İnceleme, Estetik, Mülakat Denemeleri, İmgesel,
Ayrıca kurs süresince geniş kütüphane, dijital ve geçmiş dönemlere ait, Özel Yetenek Sınavında başarılı olmuş öğrencilerimizin resimlerinden oluşan resim arşivimizden yararlanılacaktır.
"Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır."
"Gelin Kursumuzda Kayıtsız Kalmayın"
Hobi Sanat Kurslarımız
Hobi Olarak Anadolu Sanat Eğitim Kurumlarında Gelebileceğiniz Kurslarımız:
- Yağlı Boya Kursları,
- Kara kalem Kursları,
- Heykel Kursları,
- Fotoğrafçılık Kursları,
- Hat ve Tezhip Kursları,
- Güzel Yazı ve Kaligrafi Kursları,
- Ahşap Boyama Kursları
- ve Ebru Kursları
Bu Arada Gelmek İsterseniz Web Tasarım Kursları, Photoshosp Kursları, Karikatür Kursları, Sitilistlik Kurslarına da Katılabilirsiniz
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde Hobi, Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık, Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık ve Çocuk Grupları için resim, heykel, ebru, fotoğraf kurslarımız 12 ay boyunca devam etmektedir.
Hobi ve çocuk gruplarında kayıtlarımız 1 aylık yapılır ve kursiyer istediği kadar kurslara devam edebilir.
Yağlıboya, karakalem, pastel, sulu boya tekniklerini en kolay yöntemleri ile öğrenebilirsiniz. Sezon içerisinde çeşitli mekânlarda sergilerimiz yapılmaktadır. Kurslarımızın yanı sıra gezilerimize, doğa yürüyüşlerimize, yemekli-eğlenceli toplantılarımıza dileyen tüm arkadaşlarımız ve misafirlerimiz daverlidir.
Sanatın güzel yüzleri ile tanışmanız için sizleri bir çayımızı içmeye davet ediyoruz.
Çocuklar İçin Resim Kursları
Çocuğunuzdaki resim ve sanat yeteneğini keşfedin...
Anadolu güzel sanatlar resim kursunda 06 - 13 yaş grubu çocuklarımız resim, suluboya, yağlıboya, moda tasarımı, heykel, seramik, cam vitray, çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar.
Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler. Anadolu güzel sanatlar resim kursu, çocuklarla resim programlarında onların hayal güçlerini, sözel ve sayısal zekalarını geliştirici özel teknik ve yöntemler kullanır.
Alanında uzun yıllar çalışmış, eğitim formasyonuna sahip sanat eğitmenleri tarafından bu yöntemler uygulanır. Sevgili veliler, bu yıl çocuklarınızı ödüllendirerek yeteneklerini keşfediniz. İlköğretim öğrencilerine yönelik sanat ve teknolojik tasarım, resim kurslarımıza katılarak, geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirelim. Çocuk gruplarımızda öğrenciler 11 ay boyunca ders alabilirler.
Grup şeklinde yapılan derslerimizin sonucunda, teknik bilgilerin yanı sıra sosyal açıdan da çocuk psikolojisi üzerinde çok olumlu sonuçlar gözlenmektedir. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.
Kurslarımız Katılan Çocuklar Kurs Sonunda Aşağıdaki Tekniklerde Öğrenmiş Olacaktır. Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik ve Heykel Çalışmaları,
Kolaj Teknikleri Öğretilmesi Hedeflenmiştir.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi
Fotoğrafçılık Kursları
Ebru sanat kursları
Ebru kurslarımız birebir özel ders olarak veya gruplara verilmektedir. Saat ve gün sizinle birlikte kararlaştırılabilir. 1. Kur toplamda 16 saattir. Ebru malzemeleri kursa ait olarak veya öğrencinin kendisine ait olarak iki türlü fiyatlandırmak tayız. Dileyen öğrenciler 2. Kura devam ederek daha profesyonel anlamda ebru derslerine devam edebilirler. 1. Kur sonunda öğrencilere “başarı belgesi” verilmektedir.
Akşam veya hafta sonu da ders alabilirsiniz. 2 aylık kurlarla, talebe göre haftada bir veya daha fazla gün, 2’şer saatlik derslerle verilmektedir. Boya ve kâğıt malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Dileyen arkadaşlar temel derslerin bitiminden sonra ebru üzerine resim, minyatür, tezhip-hat dersleri ile güzel çalışmalara devam edebilirler.
Klasik ebrular; battal ebru, gelgit ebru, hafif ebru, şal ebru, bülbülyuvası, taraklı ebru, kumlu ebru, hatip ebrusu, çiçekli ebru, akkase ebru olarak ebru çeşitleri ve ebru üstü desen modellemeleri vb. Gibi dersler yapılmaktadır.
Atölyemize; yapılan çalışmalarımızı görmeye tüm ebru dostlarımızı bekliyoruz.
Hafta içi ve hafta sonu 10 kişilik gruplarla çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımızda ebru hakkındaki tüm tecrübelerimiz aktarılmaktadır. En az 3 ay süren çalışmalarımız sonunda tüm ebru teknikleri uygulamalı olarak yapılır. İleri düzey çalışmalarını sürdüren birçok ebru dosyalarımızda vardır.
Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.
Sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır.
Kursumuzda: deneyimli hocalar ve yaz dönemlerinde üniversiteden okuyan öğrencilerimizin stajyer öğrencileri katılmaktadır.
Ebru Kursları
Ebru sanat kursları
Ebru kurslarımız birebir özel ders olarak veya gruplara verilmektedir. Saat ve gün sizinle birlikte kararlaştırılabilir. 1. Kur toplamda 16 saattir. Ebru malzemeleri kursa ait olarak veya öğrencinin kendisine ait olarak iki türlü fiyatlandırmak tayız. Dileyen öğrenciler 2. Kura devam ederek daha profesyonel anlamda ebru derslerine devam edebilirler. 1. Kur sonunda öğrencilere “başarı belgesi” verilmektedir.
Akşam veya hafta sonu da ders alabilirsiniz. 2 aylık kurlarla, talebe göre haftada bir veya daha fazla gün, 2’şer saatlik derslerle verilmektedir. Boya ve kâğıt malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Dileyen arkadaşlar temel derslerin bitiminden sonra ebru üzerine resim, minyatür, tezhip-hat dersleri ile güzel çalışmalara devam edebilirler.
Klasik ebrular; battal ebru, gelgit ebru, hafif ebru, şal ebru, bülbülyuvası, taraklı ebru, kumlu ebru, hatip ebrusu, çiçekli ebru, akkase ebru olarak ebru çeşitleri ve ebru üstü desen modellemeleri vb. Gibi dersler yapılmaktadır.
Atölyemize; yapılan çalışmalarımızı görmeye tüm ebru dostlarımızı bekliyoruz.
Hafta içi ve hafta sonu 10 kişilik gruplarla çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımızda ebru hakkındaki tüm tecrübelerimiz aktarılmaktadır. En az 3 ay süren çalışmalarımız sonunda tüm ebru teknikleri uygulamalı olarak yapılır. İleri düzey çalışmalarını sürdüren birçok ebru dosyalarımızda vardır.
Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.
Sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır.
Kursumuzda: deneyimli hocalar ve yaz dönemlerinde üniversiteden okuyan öğrencilerimizin stajyer öğrencileri katılmaktadır.
Heykel Kursları
Heykel Kursları,
Heykel kurslarımızda kişilerin talepleri doğrultusunda şekillenmektedir. Bu talep şöyle gerçekleşmektedir. Kişiler veya gruplara, kurs saatlerini öğretmenle birlikte karar vermektedirler. Kurs ücretli özel dersler şeklinde verilmektedir. Gün ve saatler sizinle birlikte kararlaştırılabilir. Hafta sonu veya akşam saatlerinde de ders alabilirsiniz.
Heykel çalışmaları kilden, alçıdan, tahtadan, mermerden ya da taştan oyma, (yontma) şeklinde yapılmaktadır. Kursiyerlerimizin daha çok talepleri büst ve rölyef çalışmalarıdır. Heykel yapımı yetenek, bilgi ve beceri gerektiren bir iştir.
Bir heykelci taşı ya da tahtayı oymak için gereken kesici araçları kullanmayı becerdikten başka, büyük bir taşı pürüzsüz ve düzgün olarak biçimlendire bilmelidir. Bu alan sanatların sultanı görülür, en eski sanat dallarından biridir. Kursiyerlerimizin hepsinin büyüklerden oluştuğunu düşünmeyelim çocuklarımızın da geldikleri heykel atölyelerimiz vardır. Çocukların Katıldıkları Heykel Gruplarımız Var
Çocukların gelişiminde sanatın payı kuşkusuz çok büyüktür. El kol ve otomasyon, otomasyon hareketlerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Çocuklarımızı çevresel etkenlerde kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır. Sanat birleştirici ve bir arada tutucudur.
- Anadolu Sanat İzmirde
- Anadolu Sanat Adanada
- Anadolu Sanat Ankarada
- Anadolu Sanat İstanbulda
- Anadolu Sanat Antalyada
- Anadolu Sanat Bursada
- Anadolu Sanat Çanakkalede
- Anadolu Sanat Diyarbakırda
- Anadolu Sanat Eskişehirde
- Anadolu Sanat Gaziantepde
- Anadolu Sanat Hatayda
- Anadolu Sanat Kayseride
- Anadolu Sanat Konyada
- Anadolu Sanat Mersinde
- Anadolu Sanat Trabzonda
Nazillideki Karakalem Çalışmaları Portre, Nazillideki Karakalem Çizilmİş Kadın Portreleri, Nazillideki Karakalem Çizim Yöntemleri, Nazillideki Karakalem Eğitimi Veren Videolar, Nazillideki Karakalem El Çizimleri